Grupul belgian Alinso va dezvolta impreuna cu omul de afaceri Petrica Usurelu, proprietarul Piritex, un parc industrial langa Ploiesti, investitia fiind estimata la 750 milioane de euro. Parcul se va intinde pe o suprafata de 220 de hectare si va stimula crearea a aproximativ 16.000 de locuri de munca.

Potrivit dezvoltatorilor, Ploiesti West Park va fi compus din doua zone majore, un business park destinat in special activitatii logistice, productiei usoare, fiind completat de restaurante, hoteluri, birouri si un parc de cercetare si o zona de retail.

Prima constructie din parcul logistic, a carei constructie a debutat la finele lunii iunie, are o suprafata de 40 de hectare si va fi finalizata la inceputul lunii octombrie.

Petrica Usurelu a spus ca toate cladirile care vor fi construite sunt destinate inchirierii, estimand un pret de 55 euro pe metrul patrat pe an, insa se ia in calcul si vanzarea unor parti a acestora. El a mai precizat ca, in prezent, dezvoltatorul este in negocieri cu peste 30 de companii interesate sa inchirieze spatii in acest part industrial.

Ivan Lokere, directorul executiv al Alinso Group, a declarat ca a ales Romania pentru aceasta investitie deoarece este o tara cu resurse naturale importante si este bine plasata pentru a servi piata din Europa Centrala si de Est.

Reprezentantii grupul Alinso au mai spus ca prima faza a proiectului va fi finalizata in doi-trei ani, la acel moment in parcul industrial urmand sa lucreze circa 3.500- 4.000 de persoane. Acestia nu au dat insa detalii cu privire la suma ce urmeaza a fi investita in prima faza a proiectului sau care a fost valoarea terenului de 220 de hectare.

Ploiesti West Park va fi dezvoltat de Alinso Group in joint venture cu Petrica Usurelu, fondatorul Piritex detinand o cota de 20% in cadrul proiectului.