Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care grupul Advent va prelua unele active ale societatii Ozone Laboratories si altor firme din cadrul grupului farmaceutic, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Activele la care face referire autoritatea de concurenta sunt brandul Ozone si alte marci de produse farmaceutice detiute de Ozone Laboratories.

"Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. O decizie cu privire la aceastǎ operatiune urmeazǎ a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni consideratǎ efectiva", se arata in comunicat.

Conform Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

In anul 2008, grupul Advent a dobandit controlul atat asupra producatorului roman de medicamente Labormed Pharma SA, cat si asupra distribuitorilor Labormed Pharma Trading SRL si Coral International, operatiunea fiind autorizata de Consiliul Concurentei.