Comisarul Uniunii Europene pentru consumatori a anuntat zilele trecute rezultatul unor anchete la nivel european cu privire la respectarea drepturilor consumatorilor de catre magazinele online. S-au verificat 369 de magazine din 28 de tari. Din Romania au fost verificate 6 magazine (numele lor nu este public), toate fiind deja puse pe lista magazinelor unde investigatia va continua pentru ca nu se respecta drepturile consumatorilor, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau.

Desi comunicatul Comisiei nu precizeaza exact cauzele la fiecare magazin verificat, se precizeaza cauzele generale ale problemelor gasite la magazinele online (si toate sunt subiecte pe care le-am prezentat aici):

- informatiile de contact pentru fiecare magazin (si care, intre timp, a devenit un criteriu obligatoriu pentru participarea la Galele Premiilor E-commerce).

- informatii incorecte cu privire la descrierea produsului sau pretul final (si asta e subiect asupra caruia imi propun sa revin cu o experienta personala).

- informatii cu privire la dreptul de denuntare unilaterala.

E important de precizat ca, de fapt, Comisia nu va putea sa ia nicio actiune directa importiva magazinelor, dar va putea cere autoritatii competente - la noi vad ca a fost selectata ANPC - sa ia masurile ce se impun.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Bogdan Manolea.