Guvernul francez a decis sa intervina in criza care traverseaza gigantul France Telecom, dupa ce 23 de angajati ai companiei s-au sinucis in ultimele 18 luni. Tragicul bilant este cauzat de stresul la care sunt supusi salariatii si de restructurarile dure, sustin sindicalistii. Directorul executiv al grupului, Didier Lombard, a fost convocat la discutii de ministrul Muncii, Xavier Darcos, transmite AFP.

Lombard va fi primit marti, iar guvernul i-a cerut sa reuneasca consiliul de administratie, pentru a analiza aceasta serie de sinucideri, "incredibila pentru o singura companie", dupa cum s-a exprimat ministrul francez al Bugetului, Eric Woerth.

Luni, toti angajatii France Telecom au tinut un moment de reculegere in memoria salariatei care s-a aruncat vineri de la fereastra biroului sau din Paris. Tanara a murit dupa doua ore de agonie, o "scena de o violenta absoluta", potrivit sindicalistilor. Femeia tocmai aflase ca urma sa schimbe seful de echipa.

Sindicatele acuza grupul de telecomunicatii cu 100.000 de angajati ca este responsabil de sinucideri, prin metodele de management pe care le aplica. Cu o participatie de 26%, Statul este principalul actionar al grupului privatizat in 1997. Cei care erau angajati la momentul deschiderii de capital si-au pastrat statutul de functionari. Ei reprezinta astazi 65% din efectivele unui grup devenit in cativa ani un gigant al tehnologiei, dupa ce a detinut timp de decenii monopolul in Franta.