Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a amenintat pe directorii CFR si pe subsecretarul de stat, Constantin Axinia, ca ii va demite, nemultumit ca negocierile cu sindicatele pentru rezolvarea problemei disponibilizarilor au fost intrerupte, au declarat marti pentru NewsIn surse din minister.

Radu Berceanu a convocat directorii celor trei companii CFR si pe subsecretarul de stat Constantin Axinia si le-a spus ca este nemultumit de faptul ca, dupa toate intalnirile cu sindicatele, s-a facut o pauza si "nu intelege ce se intampla".

Potrivit surselor, tergiversarea rezolvarii lucrurilor va duce la o situatie grea si nu vor mai fi bani pentru salarii. Berceanu le-a spus celor trei directori de la CFR si subsecretarului de stat Axinia ca trebuie sa continue negocierea cu sindicatele, pentru a putea ajunge la o negociere corecta si concreta.

De asemenea, potrivit surselor, Berceanu s-a declarat nemultumit ca directorii se complac intr-un joc de temporizare, care este in interesul sindicatelor.

Liderii sindicatelor feroviare s-au intilnit in 27 august cu conducerile companiilor CFR Calatori, CFR Infrastructura si CFR Marfa. Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Iulica Mantescu, a declarat, la acel moment, dupa discutiile cu MTI, ca propunerile de disponibilizari la cele trei companii CFR vizeaza un numar de peste 10.700 de persoane, urmand sa aiba loc intalniri separate cu fiecare societate pentru negocieri.