Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, actionar in cadrul Flamingo International, a fost numit, marti, presedinte al Consiliului de Administratie al retailerului IT&C, se arata intr-un comunicat al companiei remis BVB. Aceasta numire vine dupa ce Dragos Simion a renuntat la mandatul de presedinte al CA.

“Alinierea intereselor actionarilor pe un singur plan de relansare a fost obiectivul meu principal in ultimele noua luni. Consider ca acest obiectiv a fost indeplinit, compania deblocand astfel accesul la noi resurse financiare atat din piata de capital, cat si de la banci. Sincronizat cu structura actionariala actuala, consider ca un nou ciclu de dezvoltare a societatii trebuie inceput de catre un nou presedinte. Predau asadar stafeta domnului Alexander Adamescu convins ca perioada cea mai dificila a fost depasita si ca exista toate premisele ca grupul Flamingo sa preia pozitia de lider de piata intr-un orizont de cel mult trei ani”, a declarat Dragos Simion.

"Compania detine suportul majoritatii actionarilor, iar bancile partenere au confirmat interesul pentru finantarea suplimentara a companiei. Recapitalizarea Flamingo este asigurata acum, conditionarea principala fiind reprezentata de primirea suportului furnizorilor si al proprietarilor de spatii comerciale, cu care Flamingo intentioneaza sa dezvolte parteneriate castigatoare pe termen lung pentru toate partile", se mai arata in comunicat.

Totodata, compania a anuntat ca QVT Fund a iesit din actionariatul Flamingo, detinerea de 22% din capitalul companiei fiind transferata catre un fond strain. Reprezentantii retailerului au precizat ca, din informatiile detinute, noii actionari sustinand strategia de relansare prezentata de catre managementul Flamingo si aprobata de catre Consiliul de Administratie.

Fondul de investitii QVT Fund a vandut luni participatia de 21,96% pe care o detinea la Flamingo, pe piata Deal a BVB, pentru 5,13 milioane de lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo International este Dragos Cinca care detine o pondere de 25,19% din capitalul societatii. Omul de afaceri Dan Adamescu controleaza 17,54% din titlurile retailerului prin intermediul firmelor Astra si Nova Trade, iar Alexandru Ion Tiriac detine 5,12%. Restul actiunilor sunt detinute de alti actionari.