Immoeast AG, cel mai mare dezvoltator imobiliar austriac, va "scapa" de activele din Romania si ar putea scoate la vanzare un mall din Moscova, pentru a reduce dependenta pe aceste piete, a declarat Eduard Zehetner, directorul executiv al grupului.

Intr-un interviu acordat in Amsterdam si citat de Bloomberg, Zehetner vorbeste despre pietele unde oferta este prea mare, printre care se numara Romania si capitala Rusiei. "Vom vinde pentru a ne restructura portofiliul", a precizat directorul Immoeast AG.

Piata imobiliara din Romania, unde Immoeast si-a concentrat cele mai mari investitii din Europa centrala si de Est, a fost lovita de criza financiara globala mai dur decat orice alta tara din regiune, se arata in raportul anual emis de fondul austriac de investitii. In Rusia, finantarea noilor centre comerciale a devenit o operatiune tot mai dificila, iar piata imobiliara a fost lovita de declinul rublei în raport cu dolarul, scrie acelasi raport.

In Romania, compania a detinut 72 de proprietati si bunuri în valoare de 750 de milioane de euro. Ceea ce echivaleaza cu aproximativ 13 procente din activele societăţii, scrie Bloomberg. In prezent, Immoeast lucreaza la dezvoltarea a trei mall-uri in tara, pe care le va deschide anul viitor.

Portofiul Immoeast in Romania este relativ ridicat, a declarat Gernot Jany, analist al Erste Group Bank AG din Viena, care le-a recomandat investitorilor sa cumpere actiuni.