Sanofi Aventis Europe, actionarul majoritar al Zentiva Romania, a cumparat inca 3,4% din capitalul companiei, pentru 9,9 milioane de lei, in cadrul ofertei de preluare derulate in perioada 12 august - 22 septembrie, potrivit NewsIn. Astfel, Sanofi Aventis si-a majorat participatia in cadrul Zentiva la 78,3%, dupa ce actionari minoritari au vandut doar 14,18 milioane de actiuni, la un pret de 0,70 lei pe unitate.

In cadrul ofertei, Sanofi Aventis intentiona sa cumpere celelalte 25,09% din actiuni pe care nu le controleaza si ar fi fost dispusa sa ofere 73,23 milioane de lei pentru intreg pachetul. In cazul in care ar fi ajuns sa detina peste 95% din capitalul Zentiva, actionarul majoritar intentiona sa ceara retragerea celorlalti actionari minoritari, urmand ca societatea sa fie delistata de la cota Bursei.

Profitul net al companiei farmaceutice Zentiva Romania a scazut in prima jumatate a acestui an, la 8,54 milioane de lei, de la 22,03 milioane de lei in perioada similara a anului trecut.

Zentiva Romania are o valoare de piata de 287,7 milioane de lei, la cotatia de 0,69 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de luni. Actiunile Zentiva Romania sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti.