43 de firme romanesti in topul celor mai mari companii din sud-estul Europei
Pe urmatoarele doua locuri in clasament se situeaza INA din Croatia si Lukoil Neftochim din Bulgaria, cu venituri de 3,65 miliarde de euro, respectiv 3,64 miliarde de euro.
In topul primelor zece companii se mai regasesc Rompetrol Rafinare (locul 7), Arcelormittal Galati (8) si Automobile Dacia (9). Alte firme romanesti prezente in topul celor mai mari 100 de companii din sud-estul Europei sunt Metro Cash and Carry, Rompetrol Downstream, Petrotel Lukoil, Orange, Lukoil Romania, Vodafone, GDF SUEZ Energy Romania, Romgaz, Carrefour Romania, Porsche Romania, British American Tobacco Trading.
Cea mai mare parte a companiilor romanesti prezente in top activeaza in sectorul petrolier, energetic si in comertul cu ridicata si cu amanuntul.
Clasamentul vizeaza zece state, respectiv Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Firme romanesti? Ce firme romanesti ati vazut in aceasta lista? Toate au actionari straini...
Iar faptul ca sunt in top este si mai rau, pentru ca banii castigati de ei provin in cea mai mare parte de la bietii romani si pleaca in totalitate la straini.
Si este rau pentru ca printre firme sunt si vechi firme romanesti puse pe butuci intentionat ...
Intreb iar : de ce nu era profitabil Combinatul de otel din Galati? Petrom-ul? Pnetru ca trebuia ca altii sa incaseze acest profit?
Atentie acum la CFR... se vorbeste intens ca nu e profitabil, ca e pe duca, sinele sunt stricate, etc. In ultimul acord cu FMI s-a cazut de acord sa fie monitorizat de catre FMI in mod special. Cine stie ce i se pregateste...
Mari prosti mai suntem...
Iar faptul ca firmele ale sunt inregistrate in Romania, pot ave si actionari martieni: impozitul pe profit, TVA etc. se duc la bugetul lui Boc, forta de munca e locala, taxele pe salrii tot la Boc...
Ei, acu' ai priceput sau vrei tot salam cu soia si munca pentru toata lumea?
PS: Nu uita sa-l votezi pe Base' ca in directia aia ne duce...
- asa incaseaza statul roman doar impozitul pe profit (16 % din profit)
- daca nu s-ar fi privatizat de exemplu Otelul din Galati ar fi incasat tot profitul (100% din profit) - adica de sase ori mai mult
Ai inteles sau vrei si un desen?
Nu e una cu capital majoritar romanesc.
Ce incintare! Ce performanta!
Slovenia 18
Bulgaria 16
Croatia 11
Serbia 8
Bosnia 2
Macedonia 1
Moldova 1
Albania 0
Muntenegru 0
Singurul motiv pt care avem 43 de firme in top este populatia-care este cea mai mare dintre toate tarile din regiune. Dar articolul prezinta stirea ca pe o mare realizare tipic grandomaniei "da" dambovita.
Patetic
Daca guvernul roman nu a stabilit legi stricte pentru conducerea afacerilor combinate romano-straine, firme mixte, poate totusi nu este prea tarziu sa se reconsidere aceste legi. Este o mare porcarie, asta vine de la "porc", ca poporul roman sa fie desavantajat in afaceri prin niste reprezentati incompetenti si pusi pe imbogatire!!!!!
Vorbesc din experienta directa!!!!!! Sunt romanca-americanca, am infiintat o firma mica/modesta in noiembrie 1990 dupa toate legile in vigoare la ora aceea. Nu am reusit nimic! Dupa o investitie foarte modesta, dar cu toata inima si cu parteneri romani prieteni nu am reusit nimic din cauza 'rechinilor' ce inconjurau firma si care au vrut sa se imbogateasca rapid. In cele din urma am pierdut aproximativ 30.000 dolari, acum aproape 20 de ani, iar altii care au investit cateva mii dolari imi rad in fata si imi spun ca nu am stiut cum 'sa-i mulg' (pe romani). Cam asta se intampla cu 'firmele romanesti' in top-ul celor mai mari firme din sud-estul Europei'. "Prietenul" care spunea ca nu am stiut cum sa mulg romanii in anii '90 este probabil unul din sefi la o companie cu succes listata acum in top!
Ca incheiere, imi pare tare rau ca in Romania nu se face lumina in legi si nu exista liniste si armonie. Poate mi-as fi dorit sa petrec ceva timp in scurtele vacante ce le avem aici de la munca destul de grea!