Administratorul provizoriu al Rodipet l-a revocat la jumatatea lunii trecute pe Florin Lungoci din functia de director general, in locul acestuia fiind numit Ciprian Cioaric, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Totodata, institutia a anuntat ca a deblocat activitatea distribuitorului de presa, aceasta desfasurandu-se in parametrii normali.

Mandatul noului director general a inceput in data de 15 septembrie, urmand ca noul Consiliu de Administratie (CA) ce va fi numit de catre Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) sa hotarasca mentinerea sau revocarea din functie. AGA a fost convocata pentru data de 28, respectiv 29 octombrie, la sediul AVAS.

In AGA se va alege Consiliul de Administratie, se va supune aprobarii efectuarea unei expertize pentru stabilirea prejudiciilor cauzate AVAS si societatii de catre fosta conducere. In cadrul AGA va fi prezentat si raportul administratorului provizoriu privind legalitatea deciziilor si modul de gestionare a societatii de catre fostul administrator.

AVAS is va mandata reprezentantii in AGA sa numeasca in noul CA si membri ai Clubului Roman de Presa (CRP). Pana in prezent, CRP i-a propus in Consiliul de Administratie al Rodipet pe Dan Apostolache, director distributie Publimedia International; Rodica Aron, director economic Viata medicala; Serban Barbato, administrator unic Media Sport Group; Dan Manea, director executiv Curierul National si Hadrian Mateescu, director executiv Adevarul Holding.

AVAS l-a numit pe Catalin Nitu, salariat AVAS, in calitate de administrator provizoriu la firma Network Press Concept Bucuresti (fosta Rodipet), pana la convocarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) pentru numirea noii conduceri a societatii.

Compania Rodipet a fost cumparata in decembrie 2003 de firma Magnar System Com din Otopeni, in urma unei tranzactii de sase milioane de euro. In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.

In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet. Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni.

In luna martie, Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat insa desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale, pentru ca apoi, prin decizia judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Autoritatea sa fie reinscrisa in lista actionarilor Network Press Concept, cu 51% din capitalul social al acestei firmei.