Productia industriala din Uniunea Europeana s-a diminuat in august cu 13,5% fata de aceeasi luna a anului trecut, in vreme ce in zona euro scaderea a fost de 15,4%, potrivit datelor Eurostat. Scaderi ale productiei s-au inregistrat in toate statele membre UE, una dintre cele mai mici, de 4,4%, fiind consemnata in Romania.

O scadere mai lenta a avut loc doar in Polonia, unde productia industriala s-a redus cu 2,5%. Polonia si Romania sunt urmate de Olanda (-6,4%) si de Portugalia (-6,6%).

Cele mai mari reduceri ale acestui indicator au fost inregistrate in Estonia (-27,9%), Luxemburg (-27,4%), Finlanda (-21,4%) si Suedia (-19,2%).

La nivelul Uniunii Europene, in luna august comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, productia bunurilor de capital s-a redus cu 19,7%, iar cea de bunuri de folosinta indelungata a coborat cu 16,4%. Industria bunurilor intermediare a inregistrat in august o scadere de 18% fata de august 2008, productia de energie s-a diminuat cu 6,2%, iar industria bunurilor de uz curent a scazut cu 3%.