Primaria Oradea si firma coreeana Shinheung Precision CO LTD au semnat, marti, un contract prin care compania asiatica concesioneaza 100.000 de metri patrati de teren in Parcul Industrial Eurobusiness, pentru constructia unei fabrici de componente electronice, transmite NewsIn.

"Pe acest teren, investitorul va construi o fabrica de productie de componente electronice. Terenul va fi concesionat pe o perioada de 25 de ani, firma coreeana urmand sa plateasca 8 euro/metru patrat”, a precizat, marti, Carmen Chertes, purtatorul de cuvant al Primariei Oradea.

Conform sursei citate, compania Shinheung Precision CO. LTD intentioneaza sa investeasca, pana in anul 2011, suma de 8 milioane de euro intr-o fabrica. De asemenea, compania ar urma sa angajeze la Oradea aproximativ 500 de oameni.

Firma coreeana produce componente electronice pentru Samsung si are fabrici in Coreea, China, Filipine, Indonezia si Thailanda.

In urma cu cinci ani, compania a patruns in Europa prin inaugurarea unei fabrici in Slovacia. Coreeni nu sunt singurii investitori care si-au manifestat intentia de a-si aduce afacerile in Parcul Industrial din Oradea.

Purtatorul de cuvant al primariei Oradea a precizat ca si firma Decoletaje & Conjuntos SRL din Spania doreste sa investeasca la Oradea peste doua milioane de euro in constructia unei hale industriale pentru productia de componente pentru industria auto.