ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a revenit pe profit in cel de-al treilea trimestru, oficialii grupului anuntand ca se asteapta la o imbunatatire a activitatii in ultimele trei luni ale anului, potrivit AFP. Profitul companiei s-a ridicat la 903 milioane de dolari, in vreme ce analistii estimau o pierdere de 53 milioane de dolari.

In cel de-al doilea trimestru, ArcelorMittal a raportat pierderi de 792 milioane de dolari, in vreme ce in perioada similara din 2008 grupul siderurgic a avut un profit de 3,82 miliarde de dolari.

Profitul inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) a fost de 1,59 miliarde de dolari in cel de-al treilea trimestru, iar oficialii grupului se asteapta ca acesta sa creasca la 2,0-2,4 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului.

"Am vazut primele semne de revenire in trimestrul al treilea. Ar trebui sa inregistram o ameliorare progresiva pe parcursul anului 2010, chiar daca mediul de afaceri ramane dificil", a declarat Lakshmi Mittal, directorul executiv al ArcelorMittal.

Compania se asteapta ca productia sa urce la 70% din capacitate in ultimul trimestru, dupa ce s-a redus la 50% ca urmare a efectelor crizei economice.

Grupul ArcelorMittal este prezent si in Romania, unde detine patru combinate siderurgice, la Galati, Roman, Iasi si Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.