Directorul executiv al grupului american de asigurari AIG, salvat anul trecut de la faliment, intentioneaza sa renunte la functie, din cauza restrictiilor guvernamentale ce impun limitarea salariilor celor aflati in fruntea companiilor care primesc ajutor de la stat, relateaza AFP, care citeaza Wall Street Journal.

Robert Benmosche, care a preluat conducerea gigantului financiar american AIG abia in urma cu trei luni, si-a informat colegii, in cadrul unei sedinte a consiliului de administratie, ca "s-a saturat" si ca ca are de gand sa-si dea demisia. Vestea i-a luat prin surprindere pe ceilalti membri ai boardului AIG, iar Benmosche a acceptat sa se gandeasca mai bine asupra deciziei, informeaza Wall Street Journal, citand surse apropiate afacerii.

Se pare ca pe Benmosche il nemultumeste decizia guvernului american care a anuntat, luna trecuta, plafonarea remuneratiilor primite de managerii companiilor care au primit "asistenta exceptionala" din partea statului. "Tarul bonusurilor" din administratia Obama, Kenneth Feinberg, le-a cerut directorilor de top din sapte companii care primesc ajutoare de la stat sa isi taie salariile cu 50%. In plus, pentru 25 dintre cel mai bine platiti angajati, partea de salariu pe care o primeau cash sa fie redusa cu 90%. Printre institutiile afectate de aceasta decizie se numara si AIG.

American International Group (AIG), odata cel mai mare asigurator din lume, a fost salvat de la faliment in luna septembrie a anului trecut, in timpul crizei creditelor, printr-un ajutor guvernamental de peste 170 de miliarde de dolari, statul preluand in schimb 80% din actiunile companiei.