SGAM Eastern Europe, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management, subsidiara a grupului Societe Generale, a achizitionat 36,25% din actiunile operatorului de servicii medicale private MedLife, valoarea tranzactiei fiind de peste 20 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei. Actiunile vor fi achizitionate de la familia Marcu, care ramane actionarul majoritar al companiei, si de la International Finance Corporation(IFC), care ramane actionar minoritar al MedLife.

Odata cu incheierea acordului de vanzare, intentioneaza sa isi extinda reteaua de hyperclinici cu alte patru unitati noi, in Bucuresti si in Cluj, in prima parte a anului 2010. Cele patru hyperclinici vor avea o suprafata de peste 8.000 metri patrati, existand posibilitatea ca incepand cu anul 2011 sa aiba fiecare in componenta unitati spitalicesti.

"Atragerea unui nou actionar de calibru in portofoliul MedLife, intr-un moment in care economia Romaniei traverseaza o perioada mai dificila ca urmare a efectelor crizei globale, reprezinta o alta dovada a punctelor forte ale business-ului nostru si, totodata, denota potentialul companiei in aceste momente. (...) Obiectivul nostru si al tuturor actionarilor, ramane sa consolidam pozitia de lider pe piata serviciilor medicale private din Romania”, a declarat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

MedLife a raportat pentru primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 79 milioane de lei, cu 44% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, iar in prezent, pe langa spitalul Life Memorial, compania isi mai desfasoara activitatea in patru clinici din Bucuresti si din tara, cinci laboratoare de analiza, 28 de centre medicale. Compania are in prezent circa 1.000 de angajati.