Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind posibila preluare de catre grupul Advent a unor active ale Ozone Laboratories inainte de obtinerea autorizarii Consiliului Concurentei, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au realizat o serie de inspectii inopinate la sediile partilor implicate.

"Nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentrare economica inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Ozone Laboratories Pharma si Perpetuem Limited, societati apartinand grupului Advent, au notificat Consiliului Concurentei operatiunea de concentrare economica prin care au dobandit controlul asupra unor active apartinand Ozone Laboratories si unor afiliati ai acesteia, se mai arata in comunicat.

Conform dispozitiilor Legii Concurentei este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei. Pana la obtinerea deciziei din partea autoritatii de concurenta, agentii economici implicati pot lua numai acele masuri care nu sunt ireversibile si care nu modifica definitiv structura pietei.

In Romania, grupul Advent mai controleaza producatorul de medicamente Labormed Pharma si distribuitorul acestuia Labormed Pharma Trading, producatorul de vopsele Dufa Deutek si producatorul de caramizi Ceramica.