Reteaua de hipermarketuri Pic a intrat in insolventa la cerere, in data de 16 noiembrie, din cauza cresterii datoriilor catre furnizori, pe fondul scaderii vanzarilor cu 30% de la inceputul anului, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al companiei. De la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

“Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Pic a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor”, a declarat Claudia Rusu, directorul de marketing al companiei Pic.

“In prezent, echipa de management Pic face eforturi pentru a gasi cele mai bune solutii pentru reorganizare, pe baza reluarii activitatii de aprovizionare si a vanzarii partiale de active in vederea redresarii companiei”, a adaugat Claudia Rusu.

In luna august, reprezentantul retelei de hipermarketuri a declarat pentru NewsIn ca aproximativ 1.500 de angajati din cadrul grupului Pic au fost disponibilizati de la inceputul acestui an. Totodata, Claudia Rusu spunea ca Pic a redus, de la inceputul anului, costurile operationale cu 30%, operand modificari de reducere a consumului de combustibil, energie, consumabile, echipamente IT, precum si reducerea cheltuielilor de marketing.

Reteaua de magazine Pic numara cinci unitati in Pitesti, Craiova, Braila, Oradea si Calarasi, iar in urma procesului de restructurare, actionariatul a decis inchiderea a trei unitati, respectiv cele din Braila, Oradea si Calarasi.

Grupul de firme Pic a avut in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 600 milioane de lei, cu 60% mai mult decat cea inregistrata in 2007.