Consiliul Concurentei are in lucru multe cazuri vechi de 4-5 ani. "Imi propun sa reducem aceasta durata medie spre nivelul CE. Am reorganizat echipele de investigatii in cazurile in care investigatiile durau 4-5 ani. Intentionam sa finalizam aceste investigatii intarziate in cursul anului viitor", a declarat in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

De exemplu, un astfel de caz este investigatia de piata petrolului care se afla in lucru inca din 2005. Bogdan Chiritoiu sustine ca aceasta este o investigatie dificila si va fi finalizata anul viitor. "Aceasta este, intr-adevar, una dintre investigatiile care dureaza de mult timp si pe care speram sa o finalizam anul viitor. Este o investigatie grea", a spus presedintele Consiliului Concurentei.

Bogdan Chiritoiu a mai spus ca va fi imbunatatita Legea Concurentei, modificarile urmand sa intre in vigoare anul viitor. "In cel mai bun caz in primul trimestru al anului viitor. Trebuie sa finalizam proiectul de lege in functie de propunerile care vin din societate si in functie de identificarea sprijinului politic", a precizat presedintele Consiliului Concurentei. Potrivit acestuia, prin modificarea legii se urmareste intarirea puterii Consiliului fata de autoritatile publice.

In ceea ce priveste sanctiunile acordate societatilor care nu respecta principiile concurentei, Chiritoiu sustine ca institutia pe care o conduce va fi mai stricta in viitor. "Exista o tendinta, mai ales in situatii dificile, de a fi milosi. Si eu si colegii mei ne propunem sa fim mai stricti in viitor. In buna masura pentru ca in acest an am imbunatatit asa-numitul program de clementa care ofera reduceri substantiale ale amenzilor pentru firmele care isi recunosc fapta si care furnizeaza dovezi Consiliului Concurentei", a spus Chiritoiu. Acesta a precizat ca in acest moment se poarta discutii cu patru companii in vederea aplicarii programului de clementa.