O companie de la Bollywood ar putea sa cumpere grupul Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), studioul american de film care s-a aflat in spatele multor productii clasice, intre care seria James Bond, transmite AFP. Compania indiana Reliance Entertainment isi va depune oferta de achizitionare a celebrelor studiouri de la Hollywood, care au fost scoase la vanzare anul trecut.

Publicatia Economic Times, citand o persoana "familiara" cu acordul, a relatat ca Reliance ar putea fi una dintre companiile care incearca sa achizitioneze MGM.

Reliance Entertainment, parte a imperiului de afaceri Reliance condus de miliardarul Anil Ambani, doreste sa-si extinda prezenta la Hollywood, dupa ce a investit si in DreamWorks Studios a lui Steven Spielberg.

AFP precizeaza ca grupul indian este realizatorul filmului "3 idioti", pelicula cu cele mai mari incasari din istoria Bollywwod, aflata in prezent in cinematografe, dar si al productiei "Paa" (Tata), in care joaca vedeta indiana Amitabh Bachchan.

Studioul MGM a fost preluat in 2004 de un grup de investitori, intre care Sony Corporation of America, Providence Equity Partners Inc., Texas Pacific Group, DLJ Merchant Banking Partners si Comcast, contra sumei de cinci miliarde de dolari. Din cauza datoriilor de 4 miliarde de dolari, a fost scos la vanzare. Rivalii MGM si-au anuntat intentiile de a-i prelua pe celebrii producatori de film, printre posibilii cumparatori numarandu-se Time Warner, Lionsgate si Qualia Capital.

AFP scrie ca in MGM se afla si o arhiva video uriasa, care contine peste 4.000 de filme si 100.000 de episoade de televiziune.