UDMR a renuntat la numirea unui membru al Uniunii la conducerea unuia dintre aeroporturile aflate in administrarea statului si a solicitat functia de director general al companiei nationale de transport aerian Tarom, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discutiilor dintre UDMR si PDL.

"UDMR a cerut conducerea Tarom, dar solicitarea este inca analizata de catre ministrul de resort, Radu Berceanu, avand in vedere importanta companiei. Prima solicitare a Uniunii a fost conducerea unui aeroport international, la care s-a renuntat", au afirmat, miercuri, sursele citate.

Surse democrat-liberale au declarat, marti, pentru Mediafax, ca delegatiile PDL si UDMR au negociat, la inceputul acestei saptamani, impartirea posturilor agentiilor din subordinea statului, urmand ca UDMR sa preia Garda Financiara si Garda de Mediu, Administratia Nationale "Apele Romane". Un alt post vizat de UDMR era un aeroport dintre cele aflate in coordonarea statului.

Conducerea Tarom este asigurata in prezent de catre Ruxandra Brutaru, fiica unui fost director general al companiei aeriene, Nicolae Brutaru.

Compania Tarom este controlata in proportie de 96,7% de Ministrul Transporturilor, ceilalti actionari fiind SIF Muntenia, Compania Nationala Aeroportul Bucuresti Otopeni si ROMATSA.