AIG Life Asigurari Romania isi schimba denumirea in Alico Asigurari Romania, preluand astfel numele actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico), a anuntat miercuri asiguratorul. De asemenea, odata cu preluarea noului nume Alico Asigurari Romania, si AIG Fond de Pensii, companie sub actionariatul Alico Asigurari Romania, si-a anuntat schimbarea denumirii in Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Conform informatiilor asiguratorului, procesul preluarii numelui Alico se va reflecta strict asupra denumirii celor doua companii, in cazul ambelor companii urmand a fi mentinute structurile organizationale, echipele de management si strategia de piata de pana acum.

Grupul American International Group (AIG), odata cel mai mare asigurator din lume, a fost salvat de la faliment in luna septembrie 2008, in timpul crizei creditelor, printr-un ajutor guvernamental de peste 170 de miliarde de dolari, statul preluand in schimb 80% din actiunile companiei.