Romania poate asigura necesarul de gaze naturale furnizat populatiei, a declarat luni seara, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu. „Romania are stocuri de gaze suficiente. In momentul de fata, putem asigura toti cetatenii ca nu avem o problema cu asigurarea gazului pentru activitatea casnica”, a afirmat ministrul de resort.

Ministrul Economiei a convocat Comisia de coordonare care reglementeaza asigurarea aprovizionarii cu gaze naturale si, in urma analizei, a hotarat instituirea situatiei de urgenta.

Instituirea situatiei de urgenta a fost necesara pentru asigurarea securitatii aprovizionarii populatiei

Adriean Videanu, ministrul Economiei

„Acest lucru este determinat de temperaturile scazute din aceasta perioada. Masura a fost necesara pentru asigurarea securitatii aprovizionarii populatiei si pentru asigurarea agentului termic pentru populatie”, a adaugat ministrul Economiei.

Pentru asigurarea agentului termic, s-a decis inlocuirea aprovizionarii gazelor naturale cu combustibili alternativi.

Ministrul a mai spus ca exista unele dificultati generate de presiunea scazuta din conducte, cauzata de temperaturile foarte joase.

„Nu se pune problema cantitatii de gaze naturale ci a presiunii in sistemul national de transport”, a subliniat ministrul.