Compania Romconstruct Ploiesti a cerut insolventa companiei Impact Developer&Contractor pentru o datorie de aproape 600.000 lei, insa dezvoltatorul imobiliar spune ca aceasta datorie nu exista, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Mai mult, Impact sustine ca detine titluri executorii impotriva acestei societati comerciale in valoare de aproape un milion de lei.

"In 2007 s-a incheiat un contract intre Impact si Romconstruct Ploiesti, Impact achitandu-si toate obligatiile financiare datorate fata de respectivul partener contractual. Ulterior fostul partener contractual a formulat impotriva societatii noastre o cerere de deschidere a procedurii insolventei pentru o pretinsa datorie a societatii noastre de 589.451 lei. Aceasta creanta este inexistenta", se arata in comunicat.

Compania mai arata ca cererea de deschidere a procedurii de insolventa este vadit neintemeiata, fiind mai degraba o incercare de santaj.

Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar mai arata ca, de fapt, Impact Developer&Contractor este compania pagubita, aceasta detinand titluri executorii impotriva Romconstruct in valoare de 978.061 lei. Mai mult, Impact a actionat in judecata, in octombrie 2008, aceeasi societate pentru incalcarea contractelor, astfel incat datoreaza penalitati de 14,85 milioane de lei, se mai afirma in comunicat.

Impact mai mentioneaza ca va contesta cererea de deschidere a procedurii insolventei.

Cel mai mare actionar al Impact Developer&Contractor este Dan Ioan Popp, care controleaza 22,06% din actiuni, iar Carmen Sandulescu detine 11,6% din actiuni.