Transelectrica (TEL) a contractat un credit de 33 milioane de lei de la BRD Groupe Societe Generale (BRD), pentru suplimentarea surselor de finantare a proiectelor de investitii aflate in derulare, potrivit unui comunicat al companiei remis BVB. Imprumutul a fost contractat in lei, pe o perioada de sapte ani, din care doi ani gratie si cinci ani de rambursare.

Garantarea imprumutului se va face prin cesiune de creante si garantie reala mobiliara asupra conturilor curente deschise la banca, se mai arata in comunicat.

Transelectrica mai arata ca in urma finalizarii proiectelor de investitii siguranta in functionare a Sistemului Electroenergetic National va creste, in concordanta cu standardele europene din domeniul energetic.

Transelectrica este operatorul national de transport al energiei, fiind responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electoenergetic National. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 73,6% din titluri, in vreme ce Fondul Proprietatea controleaza 13,5%.