Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, ii cere de urgenta ministrului Economiei, Adriean Videanu, rezilierea contractului cu Enel, sustinand ca aceasta companie ar fi "total depasita de situatia din teren", dovada stand intreruperile tot mai dese la curent, relateaza Mediafax. Neculai Ontanu acuza si faptul ca opririle tot mai dese de curent, pe durate tot mai mari, genereaza miscarile sociale. Aproximativ 50 de persoane au iesit in strada, joi noapte, si au blocat strada Peris din cartierul Andronache din Capitala, dupa ce au ramas fara curent electric in zona.

"Lipsa bunului simt manifestata de aroganta conducere a companiei italiene Enel fata de problemele bucurestenilor afectati de intreruperile din ce in ce mai dese de energie electrica va genera iesirea oamenilor in strada, asa cum s-a intamplat recent, joi noaptea, in cartierul Andronache din sectorul 2, cand 50 de persoane au blocat strada Peris. Toata iarna intreruperile de curent electric repetate pe perioade lungi de timp au fost din ce in ce mai multe in Bucuresti, inclusiv in perioada sarbatorilor, condamnand populatia la umilinta, suferinta chinuitoare si inutila, distrugandu-le aparatele electrocasnice, pentru care nu-i despagubeste nimeni", se arata intr-un comunicat remis vineri de Primaria Sectorului 2.

Primaria sustine si ca sute de institutii publice si agenti economici sunt afectate de aceasta problema, fiind impiedicate sa isi desfasoare activitatea si inregistrand pagube insemnate, iar cartiere intregi de blocuri cu sute de mii de locuitori "stau in bezna cu zilele datorita proastei gestionari a retelelor electrice vechi de zeci de ani si a incompetentei de care dau dovada angajatii Enel".

"Capitala Romaniei, care se doreste a fi o capitala la nivel european, nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie dezastruoasa decat inainte de 1989, cand se oprea curentul, dar si atunci se facea pe un interval scurt de timp, si nu cu orele sau cu zilele cum se intampla acum", se mai arata in comunicat.

Primarul Sectorului 2 se intalneste, vineri, cu conducerea companiei Enel, pentru a discuta problemele determinate de intreruperile dese ale energiei electrice.