Proiectele comune pe care Romania si Rusia le pot derula in domeniul gazelor naturale - sunt principalele subiecte discutate, la Bucuresti, de vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev si ministrul Economiei, Adrieanu Videanu.

In cadrul intalnirii dintre Aleksandr Medvedev si Adriean Videanu ar putea sa fie discutata si infiintarea unei companii mixte Romgaz-Gazprom, prin care ar urma sa dezvolte capacitati de depozitare de gaze naturale.

Agerpres noteaza ca Romania si Rusia au semnat un acord privind capacitatile de inmagazinare de gaze naturale ce vor face obiectul contractului incheiat intre cele doua parti pentru formarea societatii mixte romano-ruse.

Vizita responsabilul rus ale loc in contextul in care un alt membru din conducerea companiei Gazprom - presedintele Consiuliului de Administratie, Aleksei Miller - a fost prezent, marti, la Sofia, in Bulgaria. Autoritatile bulgare au precizat ca aceasta vizita reflecta dorinta Moscovei de a accelera realizarea proiectului de construcţie a gazoductului "South Stream".