Fondul de investitii Advent International a preluat in aceasta luna 80% din actiunile Centrul Medical Unirea, de la fondul de investitii 3i si de la fondatorul companiei Wargha Enayati, se arata intr-un comunicat al operatorului de servicii medicale. Reprezentantii companiei nu au precizat care a fost valoarea tranzactiei, insa surse apropiate celor doua companii au declarat pentru HotNews.ro ca aceasta s-a ridicat la peste 40 milioane de euro.

Centrul Medical Unirea a inceput procesul de alegere a unui investitor in urma cu cinci luni, 12 investitori fiind interesati de aceasta tranzactie. Ulterior au fost selectati opt investitori, din care, in final, doi au intrat pe lista scurta.

"CMU a ales investitorul cu cea mai buna expertiza pe piata romaneasca care sa permita si cea mai ampla dezvoltare pe piata serviciilor medicale din Romania. Pana la momentul incheierii tranzactiei, actionariatul CMU s-a impartit intre fondul de investitii 3i, care a detinut 49% din titluri si medicul cardiolog Wargha Enayati, care a detinut pachetul majoritar de 51%", se mai arata in comunicat.

In urma acestei tranzactii, fondatorul operatorului de servicii medicale, medicul cardiolog Wargha Enayati va ramane cu 20% din actiunile CMU.

“Am optat pentru Advent International dupa un proces minutios de selectie dintre cei mai buni posibili investitori. Anii urmatori vor insemna pentru noi implementarea unui plan de dezvoltare si extindere fara precendent. Bugetul de investitii de 30 milioane de euro pe care il alocam, se va regasi, in primul rand, in deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucuresti, o investitie de 12 milioane de euro, dar si intr-o serie de proiecte importante pe care le avem in plan pentru perioada 2010-2011”, a declarat Wargha Enayati, director general Centrul Medical Unirea.

Acesta a mai spus ca aceste investitii vor fi finantate atat din surse proprii, cat si din imprumuturi si din fonduri ale investitorilor.

Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 69,5 milioane de lei, cu 72% mai mult decat in anul precedent.

Advent International este un fond de investitii cu sediul la Boston, Statele Unite ale Americii. In Romania, Advent controleaza producatorul de medicamente Labormed Pharma si distribuitorul acestuia Labormed Pharma Trading, producatorul de vopsele Dufa Deutek si producatorul de caramizi Ceramica.

Potrivit datelor Registrului Comertului, Advent International Romania este controlat in totalitate de Advent International Corporation si are un capital social de 1,05 milioane de lei.