Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a schimbat modelul Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat („Formularul 100”), odata cu publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului nr.1430/2010, semnaleaza firma de consultanta KPMG.

Potrivit expertilor fiscali, fata de noul model si continut al formularului 100, noul Ordin modifica instructiunile de completare a formularului 100, nomenclatorul obligatiilor de plata la buget si nomenclatorul privind accizele. Noul model al “Formularului 100” prezinta modificari ale sectiunii „Date privind creanta fiscala” precizandu-se ca impozitul minim va fi inclus in suma declarata in cadrul randului „Suma datorata”.

Incepand cu anul fiscal 2010, contribuabilii supusi impozitului pe profit conform Titlului II din Codul Fiscal au obligatia de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflatie.

"In consecinta, instructiunile de completare ale Formularului 100, au fost modificate pentru a include mentiuni specifice in acest sens. Astfel, sunt introduse prevederi cu privire la impozitul pe profit luat in considerare in vederea stabilirii cuantumului obligatiilor fiscale sub forma platilor anticipate in contul impozitului pe profit", se arata in documentul remis HotNews.ro de catre KPMG.