Grawe Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 7,6 milioane lei, dupa ce in anul anterior inregistrase o pierdere neta de 1,31 milioane lei, a anuntat joi asiguratorul. Pe de alta parte, Valoarea primelor brute subscrise de compania in 2009 a scazut cu 14% fata de anul anterior, pana la 74,37 milioane lei.

Valoarea daunelor platite de companie anul trecut a fost de 1,79 milioane lei. Totalul activelor societatii a ajuns la valoarea de 257,8 milioane lei, inregistrandu-se o crestere de 16,6%. Anul trecut, asiguratorul si-a extins reteaua de puncte de lucru, prin deschiderea a 17 noi puncte de lucru, numarul total de agentii fiind la sfarsitul anului de 55 de unitati.

Pentru 2010, asiguratorul spera ca inceperea campaniei pentru asigurarile obligatorii pentru catastrofe in cursul anului 2010, program la care Grawe Romania si-a anuntat participarea, sa creasca vanzarile pe segmentul asigurarilor pentru proprietati si bunuri. Compania estimeaza de asemenea o crestere de circa 5% fata de 2009 pe segmentul asigurarilor de viata.