Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu vrea sa scape de subordonatii care "stau" cate 4-5 ani la o investigatie, subordonatii primind note care se transforma la final de an in calificative. Cine primeste "nesatisfacator", poate fi dat afara. „Pana acum toti aveau "Foarte Bine", pentru ca mai sus de atat nu se putea obtine. Anul asta s-ar putea sa avem un caz de "Nesatisfacator", a explicat Chiritoiu.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Nu se poate sa stai platit foarte bine timp de 4-5 ani iar tu sa nu finalizezi o singura investigatie. Unde am intalnit asemenea situatii, am schimbat echipele si le-am dat termen sa le incheie in 2010. Nu vreau sa spun ca e vorba de fapte de coruptie, dar 4 ani e prea mult. In anul acesta, ei semneaza ca intr-un anumit termen va prezenta un raport asupra investigatiei la care lucreaza. Daca nu isi indeplinesc termenul pe care ei si l-au fixat singuri, imi rezerv dreptul de a schimba raportorul. Pana acum mi-am exercitat acest drept,”, a mai spus Chiritoiu.

Declaratiile au fost facute joi, cu ocazia lansarii investigatiei pe segmentul drumarilor. „Constructiile sunt un sector foarte important in economie. O sa ne uitam la intregul sector, de la materiile prime care se folosesc, pana la constructia de drumuri si modul in care se acorda contractele. Este o investigatie care nu vizeaza direct sanctiuni, ci vrem sa cunoastem piata. E adevarat ca de multe ori aceste cercetari au dus la deschiderea unor investigatii, dar nu pot sa spun de pe acum daca va fi si cazul pietei drumurilor”, a spus Chiritoiu.