Ministrul economiei Adriean Videanu a declarat pentru HotNews.ro ca 2010 nu este un an important in ceea ce priveste privatizarile pe piata energiei. "Vom incerca mai intai sa valorificam participarile minoritare. Ma refer la EON, ENEL. Nu cred ca 2010 este un an important, care poate aduce decizii majore, pentru privatizari", a spus Videanu.

"Insa incercam sa inlocuim privatizarile prin vanzare cu un proces calitativ, adica realizarea de parteneriate joint-venture. Acestea au fost demarate deja in industria de aparare si cea de energie. Ca noutate, Iernut va trece la Romgaz si va face obiectul unei discutii in luna martie privind un joint-venture pentru energie pe baza de gaze", a mai afirmat Videanu.

Termoelectrica si Romgaz au semnat, in iulie anul trecut un acord, aprobat de Ministerul Economiei, prin care ii cedeaza producatorului de gaze un pachet de actiuni la termocentrala Iernut, in contul datoriei de 160 milioane lei, potrivit datelor transmise de Termoelectrica.

Romgaz urmeaza sa isi contruiasca aici o centrala electrica pe gaze, de 600MW. Centrala de la Iernut (din judetul Mures) a fost externalizata, dintr-o sucursala a Electrocentrale Bucuresti, intr-o filiala a Termoelectrica.