Ministrul Finantelor nu a ezitat sa il puna la punct pe seful Senatului, Mircea Geoana, care a vorbit in cadrul unui seminar despre nevoia de solidaritate a romanilor. "As fi foarte fericit daca cei care vorbesc despre solidaritate ar intelege acest lucru pe termen lung. Daca ar intelege ca Romania nu functioneaza numai intre cicluri electorale, ci si dupa ce aceste cicluri trec. Exemplele ultimelor 3-4 ani in care Romania a ratat sanse foarte importante creand premisele unor dificultati economice greu de depasit, demonstreaza acest lucru", a replicat Vladescu.

  • "Nu putem ajuta tot mediul de afaceri"

Ministrul Finantelor a recunoscut ca Statul nu poate sa ajute tot mediul de afaceri,

Este foarte greu sa dezvolti Romania in conditiile in care aloci mai mult decat iti permiti pe cheltuielile zilnice. Nu vom putea sa ajutam pe cineva specific. Nu vom putea sa ajutam toate grupurile de interese.

Sebastian Vladescu

sugerand companiilor sa invete sa se ajute singure. "Nu este usor si de multe ori esuam, dar este principala noastra intentie. Este foarte greu sa sprijini mediul de afaceri cu resurse limitate.

Este foarte greu sa disponibilizezi resurse din cauza angajamentelor asumate pe plan international. Este foarte greu sa dezvolti Romania in conditiile in care aloci mai mult decat iti permiti pe cheltuielile zilnice. Nu vom putea sa ajutam pe cineva specific. Nu vom putea sa ajutam toate grupurile de interese.

Este normal ca oamenii sa se grupeze in jurul unor interese si sa si le sustina. Avem resurse limitate care nu ne permit sa ii ajutam pe toti. Si chiar daca am putea, nu cred ca ar fi bine sa ii ajutam. E bine ca oamenii sa invete sa se descurce", a spus Vladescu.

  • E nevoie de politici sociale, dar echilibrele economiei sunt mai presus de ele

El a recunoscut ca ar fi nevoie de o politica sociala impotriva saraciei, dar ca Romania nu isi permite acum o asemenea politica, din cauza riscului deteriorarii echilibrelor macro. "Niciodata nu voi permite o politica sociala care sa rupa echilibrele macro", a spus Vladescu. Ministrul a declarat ca isi pastreaza optimismul, gandindu-se la experientele Romaniei din anii trecuti.

"Ma bucur ca domnul academician Isarescu este optimist, pentru ca aceasta capacitate a domniei sale de a prevedea evolutiile economice, ne-au permis sa fim stabili in situatii grele si foarte grele. Vreau sa va spun ca daca am reusit sa trecem prin greutatile pe care le-am intimpinat in anii 2000, cu siguranta ne vom descurca si acum", a conchis Vladescu.