Caroli Foods Group si Campofrio Food Group, doua companii care opereaza pe piata produselor din carne, au anuntat vineri intr-un comunicat fuzionarea operatiunilor celor doua companii, in Romania si teritoriile invecinate - Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina si Turcia.

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dar si al producatorului de carne Angst a declarat pentru HotNews.ro ca se astepta la acest "mariaj".

  • Smithfield va avea acum circa 8 branduri pe piata

Fuziunea celor doua companii va forma cel mai mare jucator pe aceasta piata din

Americanii de la Smithfield au acaparat incet-incet o felie cat mai mare din piata carnii. Campofrio e de fapt Smithfield, iar Caroli isi asigura de doi ani distributia prin ei. Deocamdata nu stim ce impact va avea pe piata aceasta noua fuziune

Sorin Minea, seful Romalimenta

Romania, se mai arata in comunicatul celor doua companii.

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dar si al producatorului de carne Angst a declarat pentru HotNews.ro ca se astepta la acest "mariaj".

"Americanii de la Smithfield au acaparat incet-incet o felie cat mai mare din piata carnii. Campofrio e de fapt Smithfield, iar Caroli isi asigura de doi ani distributia prin ei. Deocamdata nu stim ce impact va avea pe piata aceasta noua fuziune", a spus Minea pentru HotNews.ro.

  • Campofrio a fuzionat in toamna lui 2008 cu filiala europeana a gigantului american Smithfield

Reamintim ca la nivel european, Campofrio a fuzionat in toamna lui 2008 cu filiala europeana a gigantului american Smithfield, creand astfel un grup cu vanzari anuale de peste 2 miliarde de euro. Noul joint-venture Campofrio-Caroli va opera sub denumirea de Caroli Foods Group, au anuntat reprezentantii celor doua companii.

Actiunile noii companii vor fi detinute in proportie de 51% de catre Caroli Foods Group si de 49% de catre Campofrio Food Group, care a achizitionat un pachet de actiuni in numerar pentru a detine participatia de 49% in cadrul noului joint venture.

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, in prezent CEO al Caroli Foods, va deveni Chief Executive Officer al noului joint venture.

Tranzactia este supusa aprobarii de catre Consiliul Concurentei si altor proceduri care constituie o practica uzuala pentru acest tip de tranzactii.