Guvernul isi propune sa infiinteze o companie farmaceutica nationala al carei "nucleu greu" ar urma sa fie Antibiotice Iasi. Compania va fi declarata de interes strategic national, ceea ce presupune un sprijin mai mare din partea statului, precum si recunoastere pe piata nationala si internationala. Anuntul a fost facut, joi, de premierul Emil Boc, in timpul unei vizite la producatorul iesean de medicamente, potrivit Agerpres.

  • "Guvernul are in analiza un plan care vizeaza infiintarea unei companii farmaceutice nationale in cadrul careia "nucelul dur" este Antibiotice Iasi. Prima data ar urma sa se infiinteze aceasta companie farmaceutica nationala printr-o hotarare de guvern prin comasarea Unifarm cu Oficiul Central de Stocare pentru Situatii Speciale, urmand ca, dupa aceea, actiunile detinute de Ministerul Sanatatii (n.r. - in proportie de 53% la Antibiotice Iasi) sa fie preluate, iar Antibiotice Iasi sa devina structura de forta a acestei companii nationale", a afirmat primul ministru.

Emil Boc a atras atentia ca Romania va mai beneficia doar cativa ani de fonduri europene, dupa care va fi pusa "fata in fata cu competitia europeana in care doar cei buni rezista": "Din aceasta perspectiva, eu vad in Antibiotice Iasi un factor competitiv pe piata europeana, care sa fie unul dintre producatorii importanti de medicamente", a afirmat primul ministru.