Carpatair a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei Blue Air, sustinand ca are o datorie neachitata de 30.000 de euro din luna septembrie a anului trecut, potrivit Mediafax. Reprezentantii companiei low-cost au precizat insa ca nu au datorii catre Carpatair.

"Este vorba de o suma neachitata in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre Blue Air, in luna septembrie a anului trecut. Noi nu voiam sa ajungem in punctul acesta, dar toate demersurile anterioare nu au avut niciun succes si nu am primit niciun raspuns. In acest caz, cererea insolventei a ramas singura varianta prin care sa ne putem recupera o astfel de suma", a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair.

Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air, spune insa ca firma pe care o reprezinta nu a primit nicio citatie de la Carpatair. "Am intrebat la contabilitate si mi s-a spus ca datoria Blue Air catre Carpatair este zero", a declarat ea.

Primul termen de judecata in acest caz a fost stabilit pentru data de 30 iunie.

Carpatair, al carei principal actionar este omul de afaceri Nicolae Petrov, detine un hub aerian la Timisoara si opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana catre 30 de destinatii din sase tari. Compania aeriana opereaza 12 aeronave de tipul SAAB 2000, trei Fokker 100 si alte trei aeronave Fokker 70.

Compania low-cost Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, opereaza peste 50 de rute europene, in 14 tari, avand o flota de 11 aeronave. In Romania, Blue Air are curse din Bucuresti spre Timisoara, Cluj-Napoca si Arad. Anul trecut, Blue Air a avut o cifra de afaceri de 140 milioane de euro.