Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta potrivit careia salariile directorilor de la companiile de stat vor fi plafonate la nivelul remuneratiei unui secretar de stat pe tot parcursul anului 2010. "Aceste companii trebuie sa faca front comun si sa fie solidare cu efortul populatiei. Chiar daca s-ar justifica uneori, unde este perfomanta, un salariu mai mare, din solidaritate mentinem salariul la nivel de secretar de stat pentru directorii companiilor nationale", a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, reprezentantii statului in Consiliile de administratie ale societatilor cu capital partial sau majoritar de stat vor avea, pe parcursul intregului an, o indemnizatie egala cu 1% din indemnizatia directorilor sau presedintilor consiliilor de administratie.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat ca plafonarea salariilor este, deja, prevazuta in bugetele de venituri si cheltuieli care urmeaza sa fie aprobate de Guvern.

Potrivit legislatiei in vigoare, limitarea remuneratiei sefilor de agentii guvernamentale, ai companiilor cu capital de stat si ai reprezentantilor statului in Consiliile de administratie ale societatilor cu capital partial sau majoritar de stat era prevazuta pana la 30 iunie 2010. Salariul unui secretar de stat este de 6.691 lei.