Consiliul Concurentei a autorizat preluarea magazinului online PC Garage de catre Fit Distribution, apreciind ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. Marius Ghenea, proprietarul Fit Distribution, a anuntat preluarea PC Garage in luna septembrie a anului trecut, fara a face publica valoarea tranzactiei.

"Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice, constatandu-se ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurential normal. Efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune", se arata in comunicatul autoritatii.

Potrivit Consiliului Concurentei, operatiunea de concentrare economica notificata se realizeaza atat pe verticala, cat si pe orizontala. Compania Fit Distribution este prezenta pe piata de comercializare cu ridicata de produse IT, precum si pe pietele de comercializare cu amanuntul a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice din Romania, iar PC Garage este prezenta pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT si comunicatii din Romania.