O noua clinica MedLife a fost inaugurata joi, 15 aprilie, in zona Baneasa, din Bucuresti. Investitia s-a ridicat la aproximativ un milion de euro, potrivit reprezentantilor companiei si face parte dintr-un program de investitii ce totalizeaza 15 milioane de euro in acest an, potrivit lui Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Noua unitate medicala cuprinde majoritatea specialitatilor si un centrul de excelenta pe nisa proctologie. Dintre specialitati, amintim: cardiologie, ecografi, ecografie pediatrica, medicina interna si de familie, ORL pediatrie si ORL adulti, dermatovenerologie, endocrinologie, neurologie, pediatrie, ecografie 3D, 4D si 4D Voluson, endoscopie - gastroenterologie, oftalmologie, ginecologie, oncologie, psihiatrie, urologie. Detalii pe site-ul companiei.[In prima imagine, de la stanga la dreapta: dr. Nicolae Marcu, director medical MedLife, Mihail Marcu, presedintele CA MedLife, Iuliana Paraschiv, managerul clinicii MedLife Baneasa]

Mihail Marcu a declarat ca pentru anul acesta compania are un buget de investitii de 15 milioane de euro, care poate fi majorat in caz de nevoie.

Furnizorul de servicii medicale private MedLife intentioneaza sa deschida un al doilea spital in Romania, investitie care se va ridica la circa 15 milioane de euro, a declarat joi Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei, la inaugurarea Hyperclinicii Baneasa. Acesta a mai spus ca investitia va fi asigurata atat din fonduri proprii, cat si din credite.

"Speram ca la sfarsitul acestui an, dar cel mai probabil la inceputul anului viitor, sa deschidem un al doilea spital, mai mare decat cel pe care il avem deja, cu o capacitate de 160-200 de paturi", a declarat Mihail Marcu.

Reprezentantul MedLife a mai spus ca acest spital va fi deschis intr-o cladire deja existenta, situata in centrul orasului, care va fi inchiriata sau va fi preluata in leasing financiar.

Totodata, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife a mai spus ca se afla in discutii pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la cativa operatori de servicii medicale din provincie. Mihai Marcu nu a dat amanunte cu privire la numele sau locatiile acestor operatori (acestea sunt confidentiale, date fiind negocierile in curs).

dr. Nicolae Marcu (MedLife), Leo Gherghina (Societe Generale), Mihail Marcu (MedLife), lansare clinica Baneasa, 15 aprilie
dr. Nicolae Marcu (MedLife), Leo Gherghina (Societe Generale), Mihail Marcu (MedLife), lansare clinica Baneasa, 15 aprilie
Foto: HotNews.ro
Doctorul Nicolae Marcu (a doua foto, mijloc), directorul medical al lantului MedLife, a spus ca "exista o anxietate normala" a fiecaruia atunci cand trebuie sa vina la medic si este foarte important ca medicii sa aiba un comportament adecvat, astfel incat sa il ajute pe pacient sa depaseasca tracul venirii la doctor.

MedLife in cifre

Reprezentantii MedLife au mai precizat ca in acest an vor mai fi inaugurate trei noi unitati - doua in Bucuresti (in Titan si Obor) si una in Cluj. Pentru urmatorii patru ani, compania isi propune sa ajunga la o retea de 25 de clinici de mari dimensiuni in Bucuresti si in tara, o parte dintre acestea urmand sa aiba si unitati spitalicesti cu specializare unica.

In 2009 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 109 milioane de lei, in crestere cu 40% fata de 2008 si un profit operational de 23 milioane de lei. In ceea ce priveste numarul de pacienti, acesta a ajuns la 965.000.

Pentru 2010 compania estimeaza o crestere de 40% a cifrei de afaceri.

Context

Leo Gherghina, reprezentant al fondului de investii SGAM Eastern Europe (Societe Generale), Mihail Marcu, presedintele CA al MedLife, la inaugurarea clinii MedLife Baneasa, 15 aprilie
Leo Gherghina, reprezentant al fondului de investii SGAM Eastern Europe (Societe Generale), Mihail Marcu, presedintele CA al MedLife, la inaugurarea clinicii MedLife Baneasa, 15 aprilie
Foto: HotNews.ro
Reamintim ca, in noiembrie 2009, SGAM Eastern Europe, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management, subsidiara a grupului Societe Generale, a achizitionat 36,25% din actiunile operatorului de servicii medicale private MedLife, valoarea tranzactiei fiind de peste 20 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei. Actiunile vor fi achizitionate de la familia Marcu, care ramane actionarul majoritar al companiei, si de la International Finance Corporation(IFC), care ramane actionar minoritar al MedLife.

Linkuri arhiva

VIDEO ARHIVA Discutie despre sistemul de sanatate din Romania HotNews.ro - Deutsche Welle