InterAgro intentioneaza sa preia de la OMV Petrom combinatul chimic Doljchim. In prezent, exista tatonari intre InterAgro si OMV Petrom privind preluarea combinatului, a declarat Marin Mirea, consilier in cadrul companiei InterAgro care apartine omului de afaceri Ioan Niculae. Marin Mirea a mai spus ca este asteptat un semnal din partea Petrom. "Daca am putea sa rezolvam, am lua toti oamenii de acolo, toti cei 1.100 de angajati", a precizat reprezentantul InterAgro.

Acesta sustine ca unitatile chimice si petrochimice detinute de InterAgro au probleme in alimentarea cu gaze. Din cauza cantitatilor insuficiente de gaze, unele grupuri sunt inchise. InterAgro este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze din Romania. Marin Mirea sustine ca unitatile InterAgro achizitioneaza gaze doar de la Romgaz, nu si de la Petrom. InterAgro este unul dintre consumatorii industriali din sectorul chimic care consuma doar gaze din productia interna pana in luna octombrie. Potrivit unei masuri adoptate anul trecut de Guvern, producatorii din industria chimica pot beneficia doar de gaze din intern care sunt mult mai ieftine decat cele din import. Aceasta este o masura de sprijinire a sectorului in perioada de criza economica.

Consumul anual al industriei chimice si petrochimice din Romania se ridica la circa 2,5 miliarde metri cubi. Consumul de gaze la nivel national este de peste 13 miliarde metri cubi.