Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Centrului Medical Unirea de catre EuroHealth si familia Enayati, precizand ca operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata, se arata intr-un comunicat al autoritatii. In acelasi timp, prin Centrul Medical Unirea, se preia indirect si controlul Avamedica, Sunrise Medical Clinic, Centrul Medical Motilor, Centrul de Investigatii Medicale si Stem-Health Unirea.

Operatiunea de concentrare economica notificata se realizeaza pietele pe care activeaza societatile preluate, resprectiv piata serviciilor medicale si piata celulelor stem.

"Consiliul Concurentei a analizat aceasta concentrare economica prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice si a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Operatiunea de concentrare economica nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate", se mai arata in comunicat.

Fondul de investitii Advent International a preluat in luna februarie 80% din actiunile Centrul Medical Unirea, de la fondul de investitii 3i si de la fondatorul companiei Wargha Enayati. Reprezentantii companiei nu au precizat care a fost valoarea tranzactiei, insa surse apropiate celor doua companii au declarat la acea data ca aceasta s-a ridicat la peste 40 milioane de euro.

In urma acestei tranzactii, fondatorul operatorului de servicii medicale, medicul cardiolog Wargha Enayati a ramas cu 20% din actiunile CMU.

EuroHealth este o societate infiintata in scopul acestei achizitii, detinuta si controlata de mai multe fonduri de investitii, care fac parte din grupul Advent. In Romania, Advent controleaza producatorul de medicamente Labormed Pharma si distribuitorul acestuia Labormed Pharma Trading, producatorul de vopsele Dufa Deutek si producatorul de caramizi Ceramica.

Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 69,5 milioane de lei, cu 72% mai mult decat in anul precedent.