ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, a revenit pe profit in primul trimestru al acestui an, obtinand un profit net de 679 milioane de dolari, dupa ce a inregistrat pierderi nete de 1,1 miliarde de dolari in perioada similara din 2009, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Conform rezultatelor trimestriale date publicitatii joi, in perioada ianuarie-martie 2010, ArcelorMittal a inregistrat un profit inainte de taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) de 1,89 miliarde de dolari, fata de doar 883 milioane de dolari, in perioada similara din 2009.

Vanzarile grupului au crescut in primul trimestru al acestui an la 18,65 miliarde de dolari, de la 15,12 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut.

Venitul operational al ArcelorMittal a urcat la 686 milioane de dolari, dupa pierderi de 1,48 miliarde de dolari in primul trimestru din 2009. Incetinirea economiei mondiale a redus semnificativ cererea pentru toate tipurile de bunuri, de la automobile la electrocasnice, afectand producatorii de otel, companiile miniere si procesatorii de metale.

In 2009, ArcelorMittal a realizat un profit modest de 118 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 9,4 miliarde de dolari in 2008. Vanzarile ArcelorMittal au fost puternic afectate de recesiunea mondiala.

In 2009, ArcelorMittal a avut vanzari de 65 de miliarde de dolari, in scadere cu 48 de procente fata de vanzarile de 124,9 miliarde de dolari inregistrate in 2008. Compania a precizat ca, in 2009, a asigurat aproximativ sase procente din productia mondiala de otel, in scadere fata de nivelul obisnuit de 10 la suta.

ArcelorMittal este cea mai globala companie siderurgica, cu operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS).