Capacitatile de productie ale Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) ar putea fi reduse la jumatate, a afirmat Mihai David, director general al Hidroelectrica si coordonatorul de proiect pentru infiintarea Hidroenergetica. "Toate centralele de la Bucuresti trebuie ragandite si luam in calcul inlocuirea capacitatilor, consumul pentru care au fost facute nu mai exista. Din 1.400 MW, pastram 200 MW si mai adaugam 500 MW care reprezinta capacitati noi (...) Vrem sa schimbam turbinele, centralele", a spus Mihai David.

Potrivit acestuia, pana la 1 iulie vor fi semnate contracte de finantare pentru refacerea centralei Titan, iar pana in toamna va fi obtinuta finantare pentru celelalte grupuri. "Vom fi capabili in pana la 1 iulie sa semnam pentru refacerea centralei de la Titan. Pana in septembrie-octombrie, vom semna pentru celelalte grupuri. Vorbim de un orizont de 2-3 ani", a spus David.

SC Electrocentrale Bucuresti SA va intra in componenta viitoarei companii energetice, Hidroenergetica.

ELCEN este filiala a companiei de stat Termoelectrica, furnizand circa 13% din electricitatea produsa in tara. Puterea instalata in cele sapte CET-uri ale ELCEN este de 2.008 MW, reprezentand 20% din unitatile de productie in centrale termoelectrice la nivel national. ELCEN opereaza cinci unitati in Bucuresti, si cate una in Constanta si Iernut.