KPMG Romania, Darian DRS si JPA Audit & Consultanta au fost selectate pentru evaluarea activelor Fondului Proprietatea in conformitate cu standardele internationale de evaluare, potrivit unui comunicat al FP. Pentru aceasta licitatie si-au exprimat interesul zece firme de evaluare si audit prin cumpararea caietului de sarcini, insa in final Fondul Proprietatea a primit patru oferte.

"Una dintre firmele ofertante a fost descalificata, urmare a suspendarii ei, de catre CNVM, de la activitati de evaluare, pe tot parcursul anului 2010", se mai arata in comunicat.

Astfel, KPMG Romania, Darian DRS si JPA Audit & Consultanta vor prelua evaluarea activelor Fondului Proprietatea, in conformitate cu standardele internationale de evaluare, dupa un anumit algoritm.

"In principiu, s-a avut in vedere o formula de calcul de stabilire a unui punctaj final pentru fiecare participatie, iar evaluatorii admisi vor primi cate o lista de participatii functie de punctajul obtinut de oferta prezentata in selectie si de valoarea ofertei financiare pe participatie", se spune in comunicat.

Din momentul semnarii contractului cu Fondul Proprietatea, evaluatorii au la dispozitie 60 de zile pentru finalizarea lucrarii, conform prevederilor din documentatia licitatiei.