Productia industriala (serie bruta) a crescut in primul trimestru al anului cu 4,1% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pe fondul majorarii productiei in sectorul utilitatilor si in industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In primul trimestru, productia industriala a fost mai mare cu 4,1% fata de aceeasi perioada din 2009, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+13,5%) si de industria prelucratoare (+4,0%). Industria extractiva a scazut cu 12,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+11,9%), industria energetica (+7,0%) si in industria bunurilor intermediare (+5,6%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 9,4%, respectiv cu 8,2%.

In luna martie, productia industriala a crescut cu 17,1% fata de luna precedenta si cu 6,6% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.