Ministerul Finantelor Publice lucreaza la un proiect de act normativ care prevede impozitarea cu 90% a tot ceea ce depaseste 9.500 de RON la salariile angajatilor la companiile de stat, vizandu-se crearea unui asa-numit "fond de solidaritate", au confirmat pentru HotNews.ro surse din minister. Sebastian Vladescu a declarat tot luni, 10 mai ca Guvernul intentioneaza sa impuna o "taxa de solidaritate" pe salariile mari din companiile de stat.

Practic, in cazul unui salariu de 10.000 de lei, suma ce depaseste 9.500 de lei (500 de lei) va fi impozitata cu 90%, potrivit proiectului in lucru.

Sebastian Vladescu a declarat tot luni, 10 mai ca Guvernul intentioneaza sa impuna o "taxa de solidaritate" pe salariile mari din companiile de stat.

Acesta a declarat, citat de Mediafax: "S-a discutat despre entitatile care sunt platite din buget. In cazul acestor entitati economice, eventual poate fi vorba despre o taxa de solidaritate, care oricum se va aplica tuturor celor cu venituri peste un anumit nivel", a spus Vladescu, intrebat fiind daca reducerile de salarii se vor aplica si celor din companiile de stat.