Comisarul pentru Dezvoltare Regionala, Johaness Hahn, i-a transmis lui Adriean Videanu, raspunzand scrisorii acestuia din urma, ca in principiu nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care sa acceseze fonduri europene, au declarat pentru Mediafax surse UE.

"Comisarul Hahn a raspuns ministrului Videanu. I-a spus, in principiu, ca cele doua nu se pot combina. Dar nu este vorba despre situatia particulara a domnului Videanu, ci vizeaza pe oricine ar fi intr-o astfel de situatie", au afirmat sursele citate.

Ministrul Economiei, Adrian Videanu, i-a transmis, la 22 aprilie, comisarului european pentru Dezvoltare Regionala, Johaness Hahn, o scrisoare prin care ii cere opinia privind accesarea de fonduri europene de catre firma Marmosim, pe care o detine.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri este autoritatea de management a unui program european de investitii productive in companii mari, derulat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" si la care Marmosim vrea sa participe, se arata in scrisoarea respectiva, pe care Ministerul Economiei a postat-o atunci pe site.

"Circumstantele pe care vreau sa vi le aduc in atentie sunt legate de faptul ca Marmosim intentioneaza sa aplice pentru inscrierea in program, in timp ce eu, ca persoana fizica, sunt proprietarul/actionarul majoritar al acesteia", arata Videanu. El mentioneaza ca asteapta opinia lui Hahn date fiind posibilele "conotatii sensibile" ale acestei chestiuni si ca vrea astfel sa evite orice problema ulterioara, "de orice natura".

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri arata atunci, intr-un comunicat, ca Videanu a fost informat de managementul Marmosim ca firma intentioneaza sa aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE.

"Luand act de aceasta intentie, din dorinta de a nu exista niciun fel de suspiciune sau interpretare in privinta aplicarii pentru accesarea de fonduri europene si in deplina transparenta fata de Comisia Europeana, ministrul Videanu a solicitat si punctul de vedere al CE pe aceasta tema", se arata in comunicat. Institutia mentiona ca nicio companie la care Videanu este actionar nu a depus vreun proiect in vederea accesarii fondurilor europene.