Ionut Popescu si-a prezentat demisia din Consiliul de administratie al Eximbank, actul urmand sa intre in vigoare la 1 mai,adica la o luna dupa ce a fost depus. In contractul de mandat pe care l-au semnat membrii consiliului de administratie se prevede ca demisia trebuie anuntata cu trei luni inainte de a deveni efectiva. "Pentru ca eu nu am nicicum posibilitatea de a-mi reduce de unul singur indemnizatia pe care o incasez de la Eximbank, am ales sa demisionez. Evident, inteleg ca prin aceasta demisie nu vor scadea cheltuielile bancii (cel care imi va lua locul va avea exact aceeasi indemnizatie) dar, din punct de vedere personal, cred ca este cea mai buna decizie", se arata in textul demisiei lui Popescu.

Pentru ca numirea unui nou membru este mai anevoioasa, fiind necesar si un aviz din

Ionuţ Popescu a fost ministru de Finante intre 2004-2005 si a condus revista „Capital” intre 1996-1999. De asemenea, din 1993 a fost colaborator la BBC si TVR. A fost purtător de cuvint al Guvernului in anul 2000.Intre 2004-2008 a fost senator PNL si PDL

Ionut Popescu-scurt CV

partea Bancii Nationale, conducerea Eximbank i-a solicitat lui Ionut Popescu sa accepte ca demisia sa devina efectiva la sfarsitul lunii iunie, adica la 3 luni dupa ce a fost depusa, asa cum prevede contractul. Asadar, pana la sfarsitul lunii iunie, AVAS, care e actionarul majoritar, va trebui sa gaseasca un inlocuitor pentru Ionut Popescu.

HotNews.ro a obtinut si textul demisiei trimise de Ionut Popescu la sfarsitul lunii martie. Contactat de noi, Ionut Popescu a confirmat informatia dar nu a dorit sa comenteze in niciun fel.