In primul trimestru din acest an, ING Asigurari de Viata a inregistrat un profit brut de 15,8 milioane lei, cu circa 49,5% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri asiguratorul. Cornelia Coman, directorul general al asiguratorului sustine ca impactul la nivelul profitului, generat printre altele si de investitiile in dezvoltarea activitatii pe pilonul 3 de pensii, este in linie cu tintele companiei.

„Toate acestea (n.r. imbunatatirea si dezvoltarea de noi produse si servicii), alaturi de investitiile generate de dezvoltarea semnificativa a activitatii din Pilonul 3 de pensii, au avut un impact asumat asupra profitului inregistrat, in linie cu targetul propus", a declarat Aurelia Cornelia Coman, director general al ING Asigurari de Viata.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a inregistrat in primele trei luni din acest an prime brute subscrise de 136 milioane lei, in crestere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Conform oficialilor ING, numarul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul ianuarie-martie 2010 s-a redus cu 13% comparativ cu sfarsitul anului 2009 si cu 21% comparativ cu primul trimestru al anului trecut.

Piata asigurarilor de viata din Romania a crescut cu 6,74% in primul trimestru din acest an, volumul de prime brute subscrise depasind 419 milioane lei, potrivit datelor provizorii anuntate miercuri de CSA. Anul trecut, segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 13%, valoarea totala a subscrierilor ajungand la 1,6 miliarde lei.