Lucratorii Agentiei de Cadastru din Bucuresti au intrat in greva ”pe tacute” incepand din 10 mai, blocand astfel tranzactiile imobiliare - care nu se pot face in lipsa actelor cadastrale- si punand in pericol avansurile platite de cumparatorii de case si apartamente. Reprezentantii Oficiului au declarat pentru HotNews.ro ca nu se stie cat va mai dura grava din Capitala, dar ca in unele localitati din tara protestul spontan a incetat. „Nu stiu in mod exact care sunt revendicarile. In principiu e vorba despre scaderea asta a salariilor. La un volum foarte mare de munca, avem un salariu mediu pe institutie de 1500 de lei. De fapt, de 1300 de lei, imi spune un coleg”, a declarat pentru HotNews.ro Adrian Mica, purtatorul de cuvant al institutiei.

Notarii si clientii care vor sa incheie tranzactii imobiliare in aceasta perioada sunt revoltati. „Am ajuns la pasul final pentru achizitia unei garsoniere, adica la semnarea actului de vanzare-cumparare, dar nu am putut efectua tranzactia din cauza grevei celor de la cadastru. Nu au anuntat nicaieri, mie mi-a spus avocatul care s-a dus dupa hartiile necesare ca a gasit lacatul pe usa.

Eu am un termen de finalizare a trazactiei pana in 30 mai. Tot ce pot sa sper e sa se incheie protestul pana atunci. Altfel o sa ii dau in judecata, pentru ca pierd o groaza de bani”, spune Florin B., 40 de ani. Alti clienti au in aceasta saptamana termenul de incheiere a tranzactiei iar greva din oficiile de cadastru le pot aduce pierderea apartamentului si a banilor dati ca avans. „Mie imi expira joi termenul si aveam urgenta nevoie de hartiile lor. Nu mai zic ca au niste taxe de urgenta foarte piparate sau ca discuta cu tine ca si cu ultimul amarat de parca nu le-ai plati serviciile. Daca din cauza grevei lor neanuntate ajung sa pierd 20.000 de euro, ii dau in judecata si le cer dublu, sa se invete minte”, a declarat pentru HotNews, Maria C, 35 de ani.