Guvernul ar trebui sa aiba un dialog competent cu noii proprietari ai Rompetrol, in privinta datoriei catre stat de 600 milioane de dolari, a declarat liderul PDL Theodor Stolojan la o dezbatere privind perspectivele economiei romanesti. Totodata, Stolojan a spus ca Executivul ar trebui sa poarte discutii si cu proprietarii Petrom, precizand ca decizia companiei de a renunta la activitatile de petrochimie este contrara intereselor tarii.

"Guvernul trebuie sa se gandeasca si la sectorul privat. Trebuie sa aiba o discutie foarte serioasa cu noii proprietari de la Rompetrol, pentru ca nu e posibil sa dai miliarde sa cumperi dreptul de proprietate si cand vine vorba sa plateasca datoria statului nu mai ai bani. Statul trebuie sa aiba un dialog foarte competent cu noii proprietari de la Rompetrol pe aceasta tema", a spus Stolojan.

De asemenea, Theodor Stolojan a precizat ca Guvernul ar trebui sa aiba un dialog la fel de competent si cu proprietarii Petrom, unde statul este actionar, pentru a le explica ca decizia de a renunta la activitatile de petrochimie este contrara intereselor tarii.

"Mie nu mi se pare corect ca Petrom sa renunte la orice activitate din domeniul petrochimiei in Romania. Decizia Petrom de a iesi din petrochimie nu mi se pare corecta fata de Romania si este de datoria Guvernului sa gaseasca mijloacele de dialog pentru a lamuri Petrom ca o asemenea decizie este contrara intereselor tarii", a mai spus liderul PDL.